کد خبر 9709
۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۱

افت ۱۲.۶ درصدی بهای سنگ‌آهن/ محرک‌های چینی ورق را برمی‌گرداند؟

افت ۱۲.۶ درصدی بهای سنگ‌آهن/ محرک‌های چینی ورق را برمی‌گرداند؟

هر تن سنگ‌آهن وارداتی به چین تا روز ۲۱ فوریه تا کف کانال قیمتی ۱۲۰ دلاری عقب نشست؛ این رقم کمترین بهای فروش این محصول پس از روزهای ابتدایی نوامبر ۲۰۲۳ بود. ضعف در بازار املاک چین مهم‌ترین دلیل افت نرخ سنگ‌آهن در بازارهای جهانی بود.

به گزارش آهن نیوز، به نقل از اکو ایران، هر تن سنگ‌آهن وارداتی به چین تا روز ۲۱ فوریه تا کف کانال قیمتی ۱۲۰ دلاری عقب نشست؛ این رقم کمترین بهای فروش این محصول پس از روزهای ابتدایی نوامبر ۲۰۲۳ بود. ضعف در بازار املاک چین مهم‌ترین دلیل افت نرخ سنگ‌آهن در بازارهای جهانی بود.

افت نرخ سنگآهن شتاب گرفت

بهای هر تن سنگ‌آهن عیار ۶۳.۵ درصد وارداتی به بنادر تینجایین چین تا روز ۲۰ فوریه تا کف کانال قیمتی ۱۲۴ دلار به ازای هر تن عقب نشست؛ این در حالی بود که براساس گزارش پلتس بهای هر تن سنگ‌آهن عیار ۶۲ درصد وارداتی به بنادر شمالی چین تا روز ۲۰ فوریه با ثبت کاهش نرخ روزانه ۵.۳ درصدی تا کف کانال قیمتی ۱۲۱ دلار و ۹۵ سنت عقب نشست.

به این ترتیب از ابتدای سال میلادی تا ۲۰ فوریه سنگ‌آهن عیار ۶۳.۵ درصد وارداتی به چین کاهش نرخی ۱۲.۶ درصدی را به ثبت رساند. بخش عمده‌ای از این افت نرخ ظرف روزهای اخیر و پس از اتمام زمان رسمی تعطیلات سال نوی چینی رقم خورد.

افت نرخ ادامه‌دار می‌شود؟

دفتر اقتصاد دان ارشد استرالیا پیش‌بینی می‌کند که کاهش بهای سنگ‌آهن تا سال ۲۰۲۵ ادامه‌دار شود. افزایش عرضه و کاهش تقاضا برای این محصول از جمله عوامل اصلی این افت نرخ هستند.

با این وجود برخی موسسات مالی نظر متفاوتی در خصوص روند بازار سنگ‌آهن دارند؛ING Think، شاخه تحلیل اقتصادی و مالی شرکت خدمات مالی چندملیتی هلندی، معتقد است که قیمت سنگ آهن در سال جاری بی ثبات خواهد ماند زیرا بازار همچنان گوش به زنگ محرک‌های دولت پکن بوده و نسبت به این سیاست‌ها پاسخ می‌دهد.

اوا مانتی، استراتژیست بخش کالایی در ING Think گفت: ما انتظار داریم که سنگ‌آهن در سال ۲۰۲۴ با متوسط نرخ ۱۲۰ دلار به ازای هر تن معامله شود؛ البته این نرخ در شرایطی محقق می‌شود که دولت چین همچنان اقدامات بیشتری برای حمایت از اقتصاد اجرایی کند، سنگ‌آهن همچنان به محرک‌های اقتصادی چین وابسته است. 

بحران مسکن به زیان سنگ‌آهنی‌ها تمام می‌شود

آغاز ساخت خانه‌های نوساز در چین ظرف سال ۲۰۲۳ کاهشی ۲۳ درصدی داشت، این موضوع باعث کاهش تقاضا برای فولاد در این کشور شد، استمرار این رویه باعث می‌شود تا ظرف سال ۲۰۲۴ نیز بازار آهن و فولاد تحت فشار کاهش تقاضا قرار گیرد.  حدود ۴۰ درصد تقاضای سنگ‌آهن چین به مصرف فولادهای ساختمانی می‌رسد، بنابراین روند بازار آهن و فولاد این کشور بر این بازار اثر گذرا می‌شود.

بیشتر بخوانید؛ 

رجزخوانی استرالیا برای چین / آغاز مناسبات جدید با ورود به عرصه فولادسازی

آهن و فولاد مهم‌ترین کالای صادراتی به مصر

کد خبر 9709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =